Mondi, Mondi Tire Kutsan Ve Mondi Olmuksan'ın Türkiye'deki Birleşmesini Tamamladı

Mondi, Temmuz 2022'de yaptığı duyurunun ardından, Mondi Tire Kutsan Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş. ile Mondi Olmuksan Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.’nin birleşmesiyle ilgili tüm koşulların tamamlandığını ve 30.09.2022'den itibaren yürürlüğe girdiğini doğruladı.

 

Bugün itibarıyla Mondi, Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş. hisselerinin %84,65'ine sahip durumda bulunuyor.

Resmi adı Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş. olan yeni kuruluş, Mondi Group’un Oluklu Mukavva Ambalaj iş biriminin bir parçasıdır. Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.,  ülke genelinde 9 oluklu mukavva çözümleri fabrikası, Tire'de bir kağıt fabrikası ve Adana'da bir atık kağıt geri dönüşüm tesisinden oluşan bir ağla faaliyet gösteriyor. Firma 1.600'den fazla çalışan istihdam ediyor ve Borsa İstanbul’da (İMKB) işlem görüyor.

 

Mondi Corrugated Solutions (Oluklu Mukavva Çözümleri) COO'su Armand Schoonbrood, yeni organizasyon hakkında şunları söylüyor: "Hızla büyüyen Türkiye oluklu mukavva pazarındaki konumumuzu önemli ölçüde güçlendiren ve bölgedeki mevcut ve yeni müşterilere yönelik sunduğumuz olanakları genişleten bu birleşmeyi tamamladığımız için çok mutluyuz. Müşterilerimiz, özellikle FMCG, eTicaret ve endüstriyel pazar sektörlerinde sürdürülebilir ambalaj çözümlerine yönelik artan talebi karşılamak için yenilikçi, rekabetçi ürünler ile kapsamlı ve tamamlayıcı bir ürün portföyünden yararlanıyor.”

Kaynak: Bahar Ünal İletişim Danışmanlığı

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Değerlendirme yapınız 1-5 arası!

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

ALTIN ÜYELİK 1

Copyright , Her hakkı saklidır. plastikpazari 2016