PAGEV’den Geri Dönüşüm İçin Dev Adım

Geri Dönüşüm Kayıt Platformu MORE AB ile aynı anda Türkiye’de.

 

“Plastiğin doğada yeri yok, hayatımızda yeri çok” sloganıyla Türkiye genelinde geri dönüşüm seferberliği başlatan PAGEV, geri dönüştürülmüş hammadde kullanımını artırmak için de kolları sıvadı. 14. Plastik Endüstrisi Kongresi’ni geri dönüşüm teması ile düzenleyen PAGEV’in Gönüllü Taahhütler için MORE (Monitoring Recyclates for Europe) Projesi’nin Türkiye paydaşı olmasına yönelik protokol de Kongre kapsamında PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ve EuPC Genel Müdürü Alexander Dangis arasında imzalandı.

 

Plastik sektörünün birleştirici gücü PAGEV tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen PAGEV Türk Plastik Endüstri Kongresi’nde, çevreyi korumanın en önemli formülü olan geri dönüşüm masaya yatırıldı. “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Perspektifinden Geri Dönüşüm” ana temasıyla düzenlenen Kongre’de uzman isimler geri dönüşümü A’dan Z’ye ele aldı. Kongrede geri dönüşüm teknolojisindeki yeni gelişmeler hakkında bilgi verilirken geri dönüştürülmüş plastiğe ilginin de her geçen gün arttığı vurgulandı. Ayrıca plastik ve geri dönüşümün küresel iklim krizinin çözümünün bir parçası olduğu dile getirildi.

 

Konuşmacılar arasında yer alan EuPC Genel Müdürü Alexander Dangis, Avrupa Birliği’ndeki plastik üreticilerinin 2025 yılına kadar bitmiş ürünlerde geri dönüştürülmüş plastik hammadde kullanımını 10 milyon tona çıkarmayı hedefledikleri Gönüllü Taahhütler için MORE (Monitoring Recyclates for Europe) Projesini anlattı. PAGEV, MORE Projesi’nin Türkiye paydaşı seçildi. Buna yönelik protokol PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ve EuPC Genel Müdürü Alexander Dangis arasında imzalandı.

 

Geri Dönüşüm Kayıt Platformu MORE’un, AB ile aynı anda Türkiye’de hizmet verdiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu da şunları söyledi; “PAGEV olarak dünya genelinde sektörümüz ile ilgili tüm gelişmeleri ve trendleri yakından takip ediyoruz. Son yılların en önemli gündem maddelerinden biri olan geri dönüşüm her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Vakfımız hem sektör hem toplum genelinde geri dönüşümü daha konuşulur ve uygulanır hale getirmek için çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda Gönüllü Taahhütler için MORE (Monitoring Recyclates for Europe) Projesi’nin Türkiye paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. MORE ile ülkemizde geri dönüştürülmüş hammadde kullanımını artırmayı ve geri dönüştürülmüş hammadde miktarını kayıt altına almayı amaçlıyoruz.  Ayrıca uluslararası bir platform olan MORE’u kullanan firmalarımız AB’deki bir çok global gıda, deterjan, kozmetik gibi firmalara ihracatta da avantaj sağlayacak ve rekabet üstünlüğü kazanacak.”

Yorumlar

Yorum Yaz

Değerlendirme yapınız 1-5 arası!

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

ALTIN ÜYELİK 1

Copyright , Her hakkı saklidır. plastikpazari 2016